Blogg

Hur du kan sporta tillsammans med djur

Att utöva en sport tillsammans med ett djur är ett roligt och aktivt sätt att umgås med dem. Det kan göras inomhus eller utomhus beroende på djuret och sporten. Generellt sett är det bäst att börja långsamt genom att introducera enkla sporter för att vänja ditt husdjur vid denna typ av aktivitet. Vanliga sporter är bland annat apport, frisbee, agility och mycket mer.
När du leker apport med din hund ska du eller en person kasta en boll eller leksak till hunden, medan den andra uppmuntrar hunden att jaga efter den. När de lyckas med detta (och tar tillbaka leksaken) ska du belöna dem med godis. Med katter och andra mindre däggdjur brukar det också vara bra att jaga efter snören eller lätta föremål.
För frisbee-relaterade aktiviteter är det viktigt att använda en plastskiva som är avsedd för djur. Detta hjälper till att förhindra skador i munnen och på tänderna. Det är också viktigt att börja långsamt och gradvis öka avståndet för varje kast så att ditt husdjur kan vänja sig vid att springa efter den i högre hastighet. Glöm heller inte att hålla ditt djur friskt – till exempel avmaska valpar om du har det – för att vara respektfull mot andra djur och minska smittorisken av sjukdomar eller liknande.

Där du också rör på dig

Om du känner att du själv vill röra på dig så kan du till exempel ta med ditt djur på en löprunda. Då är det enklast om du har en hund – men det kan säkert fungera med en katt också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *