Blogg

Så kommer du igång med träningen

Om du inte har tränat på länge så är det allra svåraste att väl komma igång. När du sedan väl har kommit in i en bra träningsrutin så är det enklare att fortsätta träna och också börja uppleva fördelarna som träning ger. När du väl har börjat tycka det är kul, så är träning någonting som du garanterat inte kommer kunna vara utan. Men hur kommer man då igång med träningen?

Planera din vecka

Ibland känns det enklare att börja om man planerar upp veckan och när man ska träna. Detta tar inte särskilt lång tid, men ger dig ingen ursäkt att ständigt tänka att du ska träna nästa dag och helt plötsligt har hela veckan gått och du har inte rört på dig en ändå gång. Om du försöker hålla en rutin kan det i början helt enkelt kännas lite betryggande att ha det på pappret när du väl ska ge dig iväg.

Hitta en träningsform som du tycker är rolig

Att tvinga sig iväg till gymmet gång på gång kommer inte vara någonting som du kan hålla fast vid i längden. För många är det enklare att komma ur sin rutin och sluta träna om man fokuserar på en aktivitet som inte passar sig själv. Gymmet är inte för alla och det är viktigt att du hittar en träningsform som du tycker är rolig. Oavsett om du älskar att ge dig ut på långa promenader, simma eller spela innebandy med kompisarna, fokusera på detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *