Blogg

Cykling

Att cykla är både roligt och nyttigt för kroppen. Dessutom är det ett perfekt färdmedel för att ta sig runt i exempelvis städer istället för att ta bilen. Många gånger tar man sig faktiskt till sina destinationer snabbare på cykel eftersom man slipper hamna i jobbiga bilköer och ofta kan ta genvägar som inte går att köra med bil. Dessutom är det mycket miljövänligt eftersom det inte släpper ut några avgaser i naturen.

När man cyklar ska man alltid använda en bra cykelhjälm. Det finns många som struntar i att använda hjälm helt, och de kommer få ångra sig eller kanske till och med sätta livet till den dagen de råkar krascha. Även om man tycker att man cyklar bra själv så kan saker hända, både i trafiken och med andra cyklister. Om man dessutom köper en elcykel så bör det vara helt och hållet självklart att bära hjälm. Många elcyklar går väldigt fort, upp mot 30-40 km/h, så om man vurpar med en sådan så är det som att krascha med en moped. Man tar för givet att man använder hjälm när man kör moppe, så varför inte när man cyklar också? Det är en väldigt billig och bra livförsäkring att bära en enkel cykelhjälm.

Vi alla borde börja cykla mer och oftare, för det är som sagt dessutom roligt. Vi kan inte sitta och köra runt i våra bilar vart vi än ska, för då kommer planeten snart inte klara av mer. Vi vill kunna bo på vår planet i många år till, så därför måste vi ta hand om den på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *