Blogg

Små saker som gör dig mer hälsosam

Att göra förändringar i sin kost eller vardag som gör dig mer hälsosam är inte alltid det lättaste. Det är också vanligt att många introducerar alldeles för många eller för stora förändringar i sitt liv, vilket då kommer att vara svårt att hålla fast vid. Istället rekommenderas det alltid att man börjar med små saker som man vill ändra på, för att sedan bygga på detta allteftersom man har börjat bygga upp den nya och mer hälsosamma rutinen. Detta är några saker som du kan testa på!

Drick dina grönsaker

Många har svårt att få i sig den rekommenderade dosen av grönsaker och frukt som man behöver. Dessa råvaror är fullproppade med viktiga mineraler, vitaminer och antioxidanter som är nödvändigt för att du ska kunna hålla dig frisk och stark. Om du vill få i dig framförallt mer grönbladiga växter så kan detta enkelt blandas ner i din favorit smoothie eller juice. Hitta gröna smoothie-recept här som du kan testa på!

Gå fler steg varje dag

Är du en person som motiveras av dagliga utmaningar? Då kanske du ska satsa på att introducera en stegtävling som du kan följa dagligen, men säkerställ dock att du inte lägger ribban för högt direkt.

Om du rör på dig väldigt lite, så börja med att addera några tusen steg per dag och fortsätt sedan öka detta successivt tills du kommer upp i 10 000 steg om dagen. Tips för att få in mer steg varje dag är att gå en liten promenad på lunchen, gå till jobbet istället för att ta bilen och ta gärna trapporna när du kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *