Introducera barnet till simning

Vi minns nog alla hur det kändes när man var liten och lärde sig simma. Man kanske hade kämpat för att klara av det under en lång tid, men inte lyckats. Då när man väl kunde ta sina första riktiga simtag så kändes det som en otrolig vinst. Det är även en mycket viktig sak att kunna här i livet, så det är lika bra att lära sig i så ung ålder som möjligt.

Visst kan simning vara en bra sak att behärska, men det kan dessutom vara väldigt roligt. Det är ju även en sport med många utövare. Barnets nya kunskap om hur man simmar kanske alltså kommer leda till ett nytt sportintresse som håller livet ut. Om man vill introducera ett lite motstridigt barn till simning så kan det fungera att locka med andra roliga saker. Om barnet tycker om att hoppa på studsmattor och trampoliner så kan man säga att man också kan testa trampolinen vid någon av poolerna efter man tränat på simningen. Då kommer barnet nog känna större glädje av att åka iväg och lära sig simma eftersom det vet att någonting roligt kommer efteråt. Vem vet, det kanske är så att barnet upptäcker att simning inte heller var så tråkigt efter att faktiskt ha testat och lärt sig. Vips så är ett nytt intresse upptäckt!

Ibland måste man förklara för barnet varför det faktiskt är så viktigt att kunna simma. Man kan behöva berätta att det är viktigt så man kan ta sig till land om man hamnar i vattnet när man åker båt tex.