Blogg

Att välja rätt springskor

Om man vill börja springa eller idrotta så är det viktigt med rätt typ av sko. Har man fel skor så får man lätt skador, men det är inte så simpelt att hitta rätt. Det finns en mängd olika märken att välja på och minst lika många olika typer av träningsskor. Bäst är att åka till en affär med en skospecialist som kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av skor.

Det finns skillnader på en träningssko och en löparsko, trots att det kanske inte låter som det. En träningssko har en mer stabil ovandel för att stabilisera din fot mot sulan. Det är viktigt att ha bra stabilitet i foten när du tränar för att undvika skador och förslitningar. En löparsko har för det mesta en mjukare ovansida. Den är även mer robust i sidled för att stabilisera foten i hastiga rörelser åt alla håll.

Det är även viktigt att kolla på hur sulan är utformad. Vi alla har olika form på fötterna, så olika sulor kommer passa oss olika bra. Är man väldigt plattfotad så fungerar en väldigt svängd sula dåligt, likaså om man har djup hålfot så fungerar en platt sula dåligt. Det hela handlar alltså om att hitta en sula som är så lik formen på sin egen fot som möjligt. Är man slarvig med detta och andra saker när man provar skor så kan man väldigt lätt dra på sig olika skador, vilket till slut resulterar i att man kanske inte kan träna över huvud taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *